Bilder från grillkvällen i Vetlanda

327175-11327175-12327175-15327175-14327175-13327175-17327175-16


Skööön dag!

Igår hade jag en härlig dag! Först gick jag en repa på stan med mamma. Hon skulle hitta sig en bikini så jag hängde på. Köpte några strumpor, annars tittade jag mest. Sen blev det en sväng förbi mormor där vi tog en fika. Det var så fint väder igår så när vi sen kom hem till mamma så va vi ute och grejade i trädgården hela dan, asskönt! Jag lekte trädgårdsmästare :P Lite sittandes i solen blev det ju också såklart, som är det bästa jag vet!

På kvällen fick vi ett spontansamtal från Emmeli och Kristian som ville att vi skulle komma förbi och titta på fotboll. Det var jättekul, för vi var också upplagda för att göra nått och då är du ju himla kul när det blir nått sånt där spontant.
En himla skön dag faktist!

Idag börjar allvaret igen. Tina ska börja jobba igen, känns lite sådär nu när jag vart ledig så länge. Man har nästan vant sig vid att va hemma, hehe. Men det ska bli rätt gött att börja jobba också. Nu blir det fem dagar på raken, rivstart! =)


Vetlanda, Småland

Ja nu har jag verkligen vart dålig på att uppdatera, men vi har varit borta hela helgen. Åkte i fredags förmiddag till Kristophers familj i Småland. På fredagen var vi hemma hos K pappa och bror, vi grillade och slappade framför tv:n. På lördagen gick vi en repa på stan och shoppade lite. Det blev även en fika hos K farmor, det är alltid lika uppskattat =)
Lördagskvällen tillbringade vi hos K mamma med sambo, ytterligare en grillkväll, tur att man inte tröttnar! En hel del alkohol var även involverad och Tina blev mer eller mindre dyngrak, sorry! Blir lätt pinsamt dagen efter, speciellt med familjen så, men det va inte så farligt. Som tur va så va Kristophers mammas sambo Stefan lika sketfull som jag, så vi hade sällskap av varann haha. Vi la oss på gräsmattan och tittade på stjärnorna klockan ett på natten och svamlade om allt möjligt som jag inte ens kommer ihåg :P Vi tyckte att vi var djupa iallafall, det minns jag! Är man full så spelar det ingen roll om man är 20 eller 50, man tycker i vilket fall att man är jävligt smart när man diskuterar!

Så gårdagen var inget rolig alls, jag var bakfullare än på mycket länge, vilken inte var så kul för K som fick köra nästan hela vägen hem från Vetlanda.
Vi hade en bra helg i den småländska skogarna ialafall! Kommer eventuellt bilder senare!

I fredags fick jag även veta att jag ska få börja på ett heltidsschema i slutet på maj med månadslön, vilket känns som en dröm som besannas! Jag är så jävla glad över att inte behöva jaga timmar mer, så jag kan bara skrika rätt ut! Slippa jobba varje helg, slippa jobba ALLA storhelger, få SEMESTER nästa år! Kan inte ens fatta det när jag skriver, så otroligt känns det. Jobba var tredje helg, rena semestern! :P Känns så jävla skönt! Man kan planera sitt liv, dagarna och veckorna, utan att tänka att jag eventuellt får ställa in om det "dyker upp" jobb. Helt otroligt och nästan overkligt känns det just nu =)

Hurra hurra!


Grillpremiär!

Ja igår kom Sofia med den briljanta idén att va skulle grilla! Så vi lånade mammas altan och tände på grillen för första gången iår! Det var jag, Kristopher, Sofia, Peter och pappa. Åh kära nån vad gott det var! Tänk att det är så underbart varje år. Det är precis som med julbordet, man tror  nästan inte det är sant! Jag mitt ägg glömde såklart kameran, så jag har inga kort på härligheterna. Jag är nog världens sämsta bloggerska, glömmer alltid kameran. Men, men.
Vi hade iallafall fläskkarré, majskolvar, champinjoner, bakpotatis, sallad, vitlöksbröd, tzatziki och vitlöksmör. Massa godsaker! =) Det gick att sitta utomhus, vilket gjorde maten ännu godare. Grillmat ska ätas utomhus!

Ännu är jag extremt arbetslös, börjar bli lite småtråkigt nu. Alla jobbar ju om dagarna så jag får roa mig själv, vilket inte går så bra. Herregud jag har vart hemma i en och en halv vecka nu! (Förutom i fredags, då jobbade jag ju visst). Verkar väldigt lugnt på Rosenbad nu, telefonen är knäpptyst. Dom började ju tömma våningarna för strejken, så det är väl därför det är så lugnt. Lär väl fyllas på den här veckan igen, nu när det inte blir någon strejk på Rosenbad.
 Men så är det att va vikarie, jag har ju haft så mycket jobb, så jag får väl vara glad att va lite ledig. Det är ju inte fel i det här vädret! =) Men det är lite tråkigt att njuta av vädret själv. Ringer till Sofia så fort hon slutar, haha, hon är skittrött på mig nu! =) Så är det.

Ska sätta mig i solen nu, är hos Ludde idag. Men först ska jag se klart Days of our lives! Haha, det är verkligen sjukt dåligt!


Så jävla hungrig!

Jag mår dåligt på mig själv, jag har gått upp flera kilo i vikt. Så idag anmälde jag mig till viktklubb igen. Va väl typ 1,5 år sen jag var med, men nu är det dags igen! Jag kan nämligen inte låta bli att äta utan hjälp, jag har inte den diciplinen. Men vet jag att jag måste skriva upp allt jag äter, då tar det emot att stoppa i sig saker. Då går jag hellre hungrig. Så nu sitter jag här och är allmänt AShungrig, ska inte äta förrän Kristopher kommer hem. Det låter som jag svälter mig själv. Det gör jag inte, jag har ätit idag. Men det blir så uppenbart vad mycket kalorier man stoppar i sig när man skriver ner det, som sagt och nu måste jag vänja min magsäck vid mindre mat igen. Så då är man jävligt hungrig innan den krympt.
Men det är bara tre kilo jag ska ner, inte 14 som senast :P Så det här borde jag ju klara. Men just nu är jag jävligt hungrig :P


Bra helg

Ja helgen har varit kanon. Först och främst har vi ju haft ett strålande vårväder, bara det blir man en ny människa utav!
I lördags var min familj och jag till Sala för att fira morfars 80-årsdag. Vi åt trerätters på en jättemysig restaurang, det var himla trevligt. Det är alltid lika kul att träffa familjen Tjäder, det är synd att det blir så sällan som det blivit bara. Men det blir ju så när man bor en bit bort från varann.

On the road


Fikarast


Morfar, Ulla och morbror Hasse
327175-6

327175-9


327175-8

Blev visst väldigt mörkt, men man ser den fina utsikten över vattnet
327175-7

Maten va skitgod och vinet var perfekt.

När vi var hemma igen begav jag mig på party party hos Marie. Therese och Louise var där också. Vi gick till Blue moon bar och skakade loss och jag hade SKITKUL hela kvällen! Va så himla kul att träffa flickorna igen och Marie framförallt, vi som inte träffats sen Gran Canaria-resan! Så det var fan på tiden =) Efter Blue moon bar tyckte vi att vi skulle efterfesta så flickorna åkte tillbaka till Marie och åt snabbmakaroner med ketchup och drack Rosa Pantern, haha! Mycket kul kväll, kändes så gött att parta med Marie igen. Om du läser Marie, dags för en Marytin på din balkong snart, nu när våren är här igen? Har ju blivit lite av en tradition, hihi..

Söndagen blev lugn och skön. Var inte bakfull, men man är ju alltid lite seg dagen efter. Åkte till mor och far på middag, skönt att slippa laga mat. Man kunde faktist sitta ute till ganska sent, utan jacka. Vi satt på altanen till halv åtta iallafall, våren är underbar!


Våren är här- på riktigt!

Ja nu är det verkligen klockrent väder ute! Va riktigt skönt att va ute med Ludde nu för en gångs skull =) Blommor överallt, buskar som slagit ut och är gröna, och solen värmer hur skönt som helst! Igår gick jag och Kristopher och köpte varsinn glass, sen satt vi på en bänk i solen och smaskade, underbart! Nu är den här, så som vi har längtat och längtat, den underbara våren! Jag blir nästan hysterisk bara av att skriva om den, jag ÄLSKAR våren! Man blir som en ny människa, som om man kryper ur ett skal och man undrar vart all energi kommer ifrån. Jag kan verkligen förstå Ronja Rövardotters vårskrik, för ibland känns det som man bara vill skrika och hoppa när det är dagar som dessa! Japp, våren är något speciellt det.

Idag ska jag jobba för första gången den här veckan, ska på en våning jag inte varit på på Rosenbad, var det Kajutan tro? Kommer inte ihåg nu vilken våning det var ens. Men jag jobbar kvällen iallafall. Rosenbad ska tyligen inte stängas för strejken nu, YES! Känns bra, då kanske man får jobba lite ändå. Det var tydligen inte hållbart att stänga, det skulle väl medföra fara för vissa patienter och det får ju inte en strejk göra.

Nu ska jag hoppa in i duschen, sen ska jag nog sitta i solen en stund och sparka lite boll med Ludde!

Här kommer ett vårskrik:

AAAAAAAAEEEEEAAAAAAAAAAAEEEAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

:P

höhö


Lag på modellers vikt

Okej, hörde nyss en grej på nyheterna. Att dom ska införa en viktlag på modeller så dom inte väger för lite. En modell som är 175 cm lång får inte väga mindre än 55 kg. Detta för att minska anorexia. Det är väl en god tanke kan jag tycka, men en person som är 175 lång och väger 55 kg är ju underviktig den med? Med ett BMI på 17,9 är man ju underviktig. Det hade varit en jättebra lag om man hade gått efter BMI gränsen, normalvikt. Att alla modeller måste ligga på normalvikt, dvs över 19.
Men, men det är ju ett steg i rätt riktning iallafall.
Den som anställer en modell som väger under 55 kg kommer kunna straffas med fängelse.
Bravo, in med fler "normalstora" modeller! :P


Inget mer sånt här vill vi se!


NICE!

Rastlös

Okej, tredje dagen jag är ledig och jag är SÅÅÅ rastlös! Vad gör man egentligen när man är ledig och alla andra jobbar?? Jag får krupp! Försöker fördriva tiden här framför datorn, men det finns ju inget speciellt man kan göra här heller. Kolla bloggen en minut, kolla andras bloggar kanske fem minuter, kolla facebook 10 sekunder, radera skitmail på hotmailen.... Ja så har det gått kanske 20 minuter, vad ska jag göra nu då? :P Tänk dom som är arbetslösa, hujedamejen! Jag skulle hellre steka hamburgare på McDonalds. Om det bara kunde bli vår och sol så känns det som det är lättare att fördriva tiden.

Kanske ska ta en tur till badhuset och simma? Vet inte.. Får se vad det blir. Har ju tillochmed bil idag så jag skulle kunna ta mig nånstans, men jag vet inte vart jag skulle ta mig heller. Har inga pengar :P Nej nu var det allt bittert! Jag får ställa mig i diskbaljan så kanske jag kommer på nått att göra sen!

Strejk

Igår va jag ledig. Idag är jag ledig. Hela veckan är jag ledig. Eller ska jag säga arbetslös? :P Har inget jobb i veckan. Och det lär inte bli så mycket i April över huvudtaget för snart går sköterskorna ut i strejk! Då stänger många avdelningar på sjukhuset och alla på Rosenbad utom två. Så skulle det behövas något extra folk på dom få ställena som är öppna så får nog de ordinarie undersköterskorna ta det. Buuhhuuu, stackars lilla vikarie! Hoppas inte strejken varar mer en några dagar... Sen kan man ju tycka att de nyutbildade sköterskorna ska ha mer i lön, visst. Det tycker jag med. Men för min egen skull, jag har inte råååd med strejk! :P
Men jag antar att jag får se April månad som min semester (utan lön då). Bara att hoppas att VÅREN kommer så man kan njuta lite!

Igår kväll vid 21.00 tände jag ett ljus i mitt fönster för Engla och hennes familj, som så många andra i Sverige gjorde. Jag tittade ut för att se om mina grannar hade tagit efter, men såg bara ett till ljus brinna. Sen insåg jag att det typ bara bor gamlingar luntom mig och dom läser nog inte bloggar eller skickar kedjesms :P Läste en tjejs blogg där hela områdets fönster var upplysta med ett ljus igår vid 21, då blir det lite mäktigt att se, när alla tänker på samma sak.

Det ältas ju mycket nu på nyheterna om att 42-åringen som erkänt, KUNDE ha åkt fast tidigare om man HADE kollat bevis noggrandare och lyssnat MER på tips, och då hade ju det här med Engla ALDRIG inträffat, osv, osv.. Jaja, så är det ju, men det är ju inget som går att ändra på nu, varför älta det då? Det är så lätt att se vad man skulle ha gjort med facit i hand, men nu blev det inte så. Allt kan inte alltid gå helt rätt i utredningar osv.. Men det är ju naturligtvis fruktansvärt det som har hänt! Men prata om sånt som kan göras NU istället, kan jag tycka, istället för att älta om sånt som man KUNDE ha gjort tidigare. Vad kan man göra så det inte inträffar igen? Vad kan man göra för att hjälpa de drabbade? Känns mer aktuellt. Ja vet inte ja, men så kan jag tycka iallafall..

Engla

Så har nu den sinnesjuka grisen erkänt mordet på Engla. Man har väl förstått att hon måste vara död, men ändå hoppats på att hon var bortrövad och ännu vid liv, men så var ju nu inte fallet. Stackars lilla flicka och hennes familj.


Han har även erkänt att det var han som mördade Pernilla, ett fall som varit olöst i åtta år.


Grisen                                              Engla                                                           Pernilla

Vad ska jag äta?

Hoj hoj!

Igår var jag hos Emmeli och fick håret klippt, supernöjd som alltid! ;) Men den är gången blev jag nog lite extra supernöjd när hon trollade bort min hööööga panna igen :P
Hämta grejer från Jotex också. Man glömmer bort vad man har beställt så det är ju som en liten present som kommer (som man betalar själv, men ändå, höhö) Men jag hade iallafall beställt påslakan, ett grått underlakan, kökshanddukar, grytlappar och rosa handukar till toaletten.
På eftermiddagen åkte vi till pappa och tiggde mat, han bjöd på ost- och skinkpaj, gottit!

Jag fick ett ryck igår och började rensa ur kylskåpet på sånt som bara står på översta hyllan som man inte använder så ofta, typ senap, grillolja, majonäs osv. Tina har inte vart så duktig på det tydligen för allt var gammalt! Uäck... Men inte sååå gamalt så det blev sanitär olägenhet vill jag inflika, det hade gått ut 2008 iallafall. Så det var bara att kasta bort allt! Kändes rätt onödigt, men ändå lite roligt, för då kan man fylla på med nya roliga grejer! Så idag har jag och Kristopher vart på Maxi, efter jag sluta jobba, å shoppat loss bland mathyllorna, det var riktigt kul! Och man får ny inspiration och lust att laga mat igen, sitter och funderar på vad man ska göra idag nu när det finns så mycket mat hemma. Det är ju det som är problemet ofta när man inte lagar mat, att det inte finns nått gott eller kul att laga. Då blir det färdigt istället. Men nu har jag fått en nytändning, som sagt, och Tina vill locka fram kocken i henne som hon en gång var! :P

Förslag på goda rätter som vi kan laga?

Strömstads SPA

Hej alla glada!

Nu är Tina tillbaka i verkligheten, har haft ett helt UNDERBART dygn i Strömstad. Det var ju helt nybyggt 2007 så det var ett jäkligt fräscht ställe, hypermodernt. Har tagit så himla mycket bilder så jag lär väl bli sittandes här ett tag nu för att visa upp va gött vi har haft det :P
Jag tar väl allt från början:

Vi kom fram vid halv två. Våra rum var inte färdiga då så vi gick en liten runda och kollade hur det såg ut. Sen satte vi oss och drack lite kaffe och käkade frukt.
 
Lite allmänna utrymmen på hotellet

Vi fick rummet vid kvart i tre ungefär, då gick vi upp och packade upp och testade sängen :P Rummet var väldigt litet, men superfräscht med plasma-TV på väggen och allmänt modernt.

Rummet

Nått som inte var riktigt lika fräscht var utsikten. Det stod att nästan alla rum hade utsikt över havet, men mamma och jag hade turen att få utsikt över det här:

Alá fängelsegård :P
Men man kan ju inte få allt, eller hur?
Vid fyra var det dags för våra 50 minuters behandlingar. Jag valde en aroma massage och mamma valde en helkroppsscrub och ryggmassage under vischyregn.
327175-27
Mammas behandlingrum
327175-26
Mitt behandlingsrum

Så underbart skön var behandlingen, dom va SÅ duktiga och både mamma och jag var lagom möra efter detta. Efter behandlingen gav vi oss in i SPAdelen som vi hade fri tillgång till. Vi fick varsinna morgonrockar och tofflor att glida runt i, kändes riktigt lyxigt =) SPA delen var otrolig! Två våningar med olika bassänger, bastuer, bubbelpooler ute och inne, fotbad, solarium, träningssalar (där slösade vi ingen tid, höhö :P), massagedusch och relaxavdelningar med sköna stolar att ligga i. Så som man drömmer att SPA ska vara.




327175-21327175-19327175-15

Dags för middag! Trerätters ingick i priset och maten var suverän! Haha, jag prisar allt, men det var verkligen värt att prisa. Supergott alla tre rätterna och jättegott vin drack vi till maten också. 


Efter maten var vi så sjukt trötta och möra så vi gick faktist upp och la oss även fast klockan bara var nio, haha! Såg på TV en stund och somnade sen gott. 
På morgonen var det frukostbuffé och alla vet väl va gott det är med hotellfrukost? 
Här är utsikten vi hade när vi satt och åt frukosten i restaurangen, inte tokig va?
327175-9
Kortet är taget genom fönsterutan.

Eftersom solen sken så tyckte vi det kunde va gött med en promenad efter frukost så vi begav oss ut och tittade på båtar och hav.
327175-13

Sen var det bara SPA delen som gällde igen! En massa bubblande och slappande i vattnet hela fömiddagen. Innan vi begav oss hemmåt så åt vi en god lunchbuffé som ingick i priset. 

Sammanfattningsvis så var det en utav de härligaste resor jag gjort, trots att det bara var ett dygn, och jag kan nästan lova att jag åker tillbaka! Vilket ställe! Jag har vart så lugn och avslappand så man nästan börjat fundera på om det kan va nyttigt, när man annars är så hysterisk, haha! Så underbart, alltihopa (utom just rumsutsikten då, men där var man ju inte så det spelar ju ingen roll)
Högsta poäng man någonsin kan ge, helt klart, jag vill redan tillbaka! :-D
 

Nu åker jag!

Nu drar vi till Strömstads SPA, mamma och jag! Två dagar med bubbelbad, massage, solarium, mat och dryck! Mmmm... Kommer hem imorrn kväll, då kommer det bilder (om jag inte är för trött, då blir det på fredag).

Bye!

Ät på Cafe Artist!

Nu har Tina jobbat och slitit hela helgen!

Fredagens middag på Café Artist måste bara kommenteras! Var ju på Steak and flames där med Kristopher, Peter å Sofia. Alla ni som bor i Karlstad som inte ätit Steak and flames; GÖR DET! Jag kan nog lova att jag aldrig ätit något godare nån gång! En buffé av allt gott man kan tänka sig! Det var fläskfilé och oxfilé, massa olika såser och kryddsmör, sallader och röror, potatisgratäng och bakpotatis, pastasallader.... Ja jag kan bara rabbla och rabbla. Det enda negativa var att man inte orkade äta så mycket som man ville :P Men herregud vilken buffé!
Mycket mumsigt, tio poäng! Synd att jag inte tog kort på härligheten bara...

Annars har det inte hänt så mycket den här helgen, har bara jobbat, som vanligt känns det som.
Nån som såg första avsnittet av Cashmere Mafia? Det gjorde jag. Tänkte totalsåga det först, eftersom det kändes som en sämre kopia av Sex and the city, men det var faktist rätt bra. Inte så bra som Sex and the city såklart, men ändå nått man kan fastna i. Ska se det ikväll igen iallafall, är på trean klockan 21.00.


Ultraljud

Idag har jag vart ledig igen, gött gött. Haft en heldag med Sofia, Stefan, Anneli och Elvin såklart. På förmiddagen åkte vi till IKEA, Stefan och Anneli shoppade loss lite. Käkade även lunch där, måste man ju göra om man är där vid den tiden! ;)
Sen tog vi en sväng i Bergviks affärer. Efter det åkte jag iväg till Grolls på Lamberget för att beställa arbetskläder. Kommunens personal inom Vård & Omsorg får ju ÄNTLIGEN kläder betalt utav kommun (inte en dag för tidigt!) Förut fick vi ju köpa själva, eller arbeta i privata kläder. Nu ska vi iallafall få byxor, pikétröjor och skor.

Sen bar det av till mamma för fika med hela familjen, trevligt som vanligt ovh Elvin charmade som vanligt. =)
Sofia kom då på den briljanta idén att vi skulle gå ut och äta ikväll. Tyckte jag lät mycket bra eftersom jag jobbar resten av helgen sen. Så ikväll ska jag, Kristopher, Sofia å Peter till Café Artist och äta grillbuffé, lät så jäkla gött! Så nu tog jag mig en öl, blev så jäkla sugen! Börjar 6.45 imorrn å jobbar till 21.30 så jag får hålla mig i skinnet :P

Lilla systeryster va på ultraljud idag. Har jag förresten nämt att hon är gravid? Tror inte det :P Det är hon iallafall å allt va bra. Dom nyfikna jävlarna tog reda på vad det var för en liten knodd där inne :-D
Kille eller tjej?
Säger jag inte!!
MOAHAHAHAHAHAHAHAHA!!
:P
Vad tror ni?

Onsdag

Ytterligare en ledig dag med fullt ös. Började kvart i nio imorse med att åka till mamma för att återigen traska med vovven. Inte jättekul, men för en gångs skull regnade det inte när jag gick med han. Det har en förmåga att regna när jag ska gå med Ludde. Sedan bar det av till mormor för jag hade i uppdrag att följa med henne till tandläkaren. Därefter skulle Jolie komma hem till mig på fika. Jag fick en närmare titt på lilla Gabriel som var en farligt söt liten goding! Mycket trevligt hade vi och hoppas vi kan ses snart igen framöver.

Lille Gabriel

image163

Nu börjar det snart ett nytt komediprogram på femman, "Sverige pussas och kramas". Många sköna komiker, så det kan nog bli kul!


Pappas 53årsdag







image162
Pappa fyndig som få, vänt på siffrorna. Åldersnoja? :P



Helgen

Bloggsidan har tydligen vart stängd ett par dagar så det har inte gått att skriva, men nu är jag tillbaka igen! ;)

Helgen var bra, men dagarna rusade iväg, kändes knappt att jag va ledig! På lördagen härjade vi runt med en massa sängar runt hela familjen, helt sjukt! Mammas gamla säng skulle mormor ha, sen körde vi mormors sängar hem till pappa, för pappas sängar skulle Sofia och Peter ha! Sen skulle vi till IKEA för vi skulle köpa nya sängstommar. Sen skulle vi klämma in en fika däremellan och jag skulle färgar håret :P Heheh, ja dagen gick minst sagt fort, men vi hann i alla fall med allt!

Vid sex kom jag till Emmeli på lite kalas. Vi fick en god drink och käka smulpaj med jordgubb, jättegott! Sen var det vin och Sing star för hela slanten! Det var skitkul och vi hade verkligen supertrevligt hela kvällen! Tiden gick så himla fort och i sista sekund bestämde jag och Therese oss för att åka till Blue moon. Vi kom dit sent, vid ett, så vi hävde en shot i baren sen röjde vi och dansade sista timmen, det var skitkul! Inte så snygg efteråt bara, sjöblöt av svett haha! SÅ jävla varmt inne i schlagerbaren, men så sköna låtar med!
Vi var så slut när vi väl kom ut så att vi jagade rätt på en taxi så fort vi kunde och åkte hem.
Hela kvällen var kanon!

I söndags var det kalas för pappa fyllde år. Vi firade hans 35-årsdag (enligt han själv) Smidigt att vända på siffrorna så =) Vi åt mat och fikade, trevligt som vanligt.

Idag har jag varit hos sjukgymnasten för att få tips om min nacke. Hon sa inget jag inte redan visste, min hållning är åt helvete och jag måste träna nacken och ryggen. Okej.
Men jag ska nog ta tag i det nu faktist, denna jävla träning. Har väl inget val antar jag :P

Nu blir det en tur med Ludde!
Bilder från helgen kommer eventuellt senare!

RSS 2.0