Bajsdag

Liam
Liam mådde sämre igår, crp va uppe i 460 och läkarna visste inte varför. Sen hade dom sett att han hade vätska i ena lungan, detta visste dom om men läkarna var oense om dom skulle ta bort det eller inte. Det är en ganska stor risk att dränera lungan, kan bli blödningar osv. Eftersom dom trodde att det inte var så mycke vätska så hade dom inte gjort något åt det, men det var en läkare som ändå proppsade på att det skulle bort. Så dom tömde lungan på vätska, och det gick bra. 1/2 dl hade han i ena lungan, det e sjuuukt mycke på den lille kraken! Så läkarn som tog det beslutet gjorde helt rätt, bra där Håkan! Så nu har crp gått ner till 360, förhoppningsvis så hade det höga värdet med det att göra nu då, men det vet dom inte än. Kan inte få ett nytt svar på crp förrän imorrn kväll, för idag byter dom ECMO-maskin på Liam och då blir inte värdena trovärdiga till en början. Men hoppas, hoppas, hoppas att det var det som var felet så det har gått ner mer! Han har även blivit insatt på ytterligare en antibiotika, tror han har fem nu. Liam hade iallafall försökt att andats efter att dom tömt lungan, han är en riktig kämpe! Fast han får inte andas än för läkarna tror jag, han behöver vila. Så det har dom satt stopp för ;) Det ska ECMO-maskinen sköta ett tag till.
Så nu är det väntan och åter väntan som gäller, som vanligt...

Bajsdag
Idag har jag haft en bajsdag. Började med att jag försov mig, hände ju ALDRIG! Vaknade 7, börkjade jobbet 7.30. Men Tina sket i allt, sprang till bussen å hann fan till 7.30! Men påvägen till jobbet var jag nån centimeter från att bli påkörd av en biljävel som körde upp från ett parkeringsgarage från källaren inne i stan i full sula! Man brukar ju smyga sig fram med bilen när man kommer så och ska över en trottoar! Men neeeeej då, kärringen gasar järnet, så jag nästan fick lägga mig på motorhuven! Fy fan.. Sen spiller jag ut en kanna med juice inne i kylen på jobbet... Snyggt... Och de gamla på jobbet har levt full sula idag, åh herreguuud! Ibland undrar man verkligen vad man jobbar med alltså, det är ett rent helvete på mitt jobb just nu.. Funkar inte att ha det såhär känner vi men... Dom kör på varann med rullstolarna, den ena ropar "hjääälp!" den andre ropar "hallåååå!" den tredje gråter, den fjärde gapskrattar, den femte skriker bara rätt ut och den sjätte slåss..... Det här är ingen överdrifft gott folk, det är en UNDERdrifft, för jag nämner inte hälften! Så det känns inte jätteroligt på våran våning just nu kan jag säga, man blir rätt trött... Inte kan jag sova på nätterna längre heller. Vet inte vad som hänt, jag som alltid skrytit med att jag somnar innan huvet har träffat kudden. Jag vänder å vrider, vänder å vrider. Kommer inte i säng i tid heller, ändå gör jag inget vettigt :P Måste skärpa mig med detta nu! =)

Idag har jag haft Jolie här på kaffe och lite skitsnack, mycket trevligt, blev en liten snabbis dock, får ta en längre fika snart tycker jag!
Annars inget nytt, har tvättstugan idag :P Blir chorizo till middag, men vet inte vad jag ska ha till än, det återstår att se!
Tjipp!

Mitt hem

Nu är ni väl nyfikna att se hur jag har det kan jag tro? :P Pappa, Stefan å Anneli (å Elvin såklart! ;)) var hos mig idag, vi fikade och pappa hjälpte mig att sätta upp saker på väggarna. Stefan skulle ju också ha hjälpt till, men han var mer intresserad av att fixa min otroligt sega dator. Lite snabbare blev den nog iaf, så det var ju ockås bra! Tyvärr har jag ju bara mobilkameran å den e ju inte så jävla het da, men jag hoppas det syns att det är lite skillnad iaf. Så nu gott folk kommer det lite före och efterbilder!

Före


Efter



Före


Efter


Före



Efter




Och äntligen fick jag sätta upp min fina blomranka från IKEA åxå ;)


Som sagt, sjukt dålig kamera, så man ser ju inte väggarna superbra, men dom va grå innan å nu är dom mer beigevita typ. På sista bilden ser man bäst hur ljust det är. Sen saknar jag ju lite grejer, ska ha ny tv-bänk å sen ska jag ha nått brevid tv:n, typ en golvblomma eller nått. Eller så flyttar jag på ljusstaken som står mellan sängen å byrån, å sätter en golvblomma där iställe, va tycker ni?

Sthlm

Jaha nu har jag varit ledig i tre dagar, det har vart sååå gött! Men det har varit fullt upp hela tiden, så vipps så ska man jobba imorrn igen!
I fredags vart jag på stan å shoppade lite. Det blev lite mössa, vantar å halsduk inför vintern, och några fina ljusstakar från Indiska =)
På kvällen vart det lite öl och Ankan med Petra, det var himla trevligt faktist! Träffade Marie senare också =)

Igår åkte jag, Stefan, Anneli å Elvin till sthlm å häslade på familjen Larsson/Nordström på Astrid Lindgrens barnsjukhus. Det har gått lite upp och ner nu dom senaste dagarna med Liam. Sänkan har gått upp, sen ner och nu idag upp igen, uppe i nästan 400 (ska va under 10) så det är ju väldigt högt. Dom har röntgat honom och inte hittat nått fel, så dom tror att det kan bero på att tarmarna har börjat jobba igen, då kan det bli så. Så det är bara att vänta, vänta å vänta... Det kommer väl ta mycket längre tid än vad dom först trodde men...
Det var skönt att komma å hälsa på så man fick en bild hur dom har det där. Och så mys att träffa lilla liam! Han e så ynklig kraken, väger bara 2900 nu :( Ligger där med alla slangar å nålar, men såååå fin! Perfekt lite gosse, men ack så smal.

Idag har jag fixat mycket i min lägenhet! Nu är det klart kan man säga, å det e så mys!!!
Passade även på att rensa i min väska... Hmmm, det behövdes kan jag säga här ska ni få se :P



Å jag som undrade varför jag aldrig hittade nått i min väska! :P höhö....

Modell för en dag

Klart Emmeli att du ska få se på egobilderna på bloggen! :D
Jag blev ju inbjuden av Emmeli på en gratis sminkning och plåtning i lördags, ett företag som heter The Studio som turnerar runt i Sverige och gör reklam. Det var verkligen skitroligt! Så det var jag, Petra, Sandra, Carro och Anna som fick nästan en heldag. Det kostade inget, men ville man köpa bilderna så kostade det endel.. Men Tina kunde inte motstå att köpa, trots att det var dyrt! Så himla kul att ha kvar! Så här kommer lite ego-bilder på modell-Tina :P (OBS! Ingnorera finnarna, som såklart var tvugna att dyka upp lagom till detta!!)











Går inte

Emmeli, jag försöker febrilt att lägga upp mina ego-bilder från modell-dagen, men det vill sig inget vidare på mammas dator, men jag lovar att det kommer massa snyggo bilder på mig, imorrn eller på onsdag! ;)

Liam

Jag har ju vart sjukt dålig på att blogga senaste veckan, men dom flesta vet väl redan vad det beror på. Lilla Liam blev ju sjuk i lunginflammation som även skadade lungorna, så han fick flygas till Uppsala. Dom kunde inte göra så mycket där heller så då blev det vidare till Astrid Lindgrens i Sthlm, där dom hade en unik behandling som tydligen bara fanns där i hela Skandinavien tror jag. När dom hade opererat in ECMO-apparaten, som den ju heter, så blev Liam stabilare. Så nu ligger han med den maskinen när han ska repa sig. Läkarna säger att allt ser bra ut och dom tror att han ska bli bra, som tur är! Det var inga roliga första dagar, herregud...

ECMO - ExtraCorporeal Membran Oxygenering - det vill säga syresättning utanför kroppen genom ett membran.

ECMO är en sorts by-passmaskin, fast byggd för långvarigt bruk. En by-passmaskin tar över hjärtat och/eller lungornas funktion under en kortare tid, t.ex. en operation. En ECMO-maskin kan man vara inkopplad på i upp till 3 månader. Man går in genom patientens hals och leder ner en tub till hjärta. Vissa patienter behöver 2 rör, beroende på vad som orsakat skadan/sjukdomen. Man pumpar ut blodet, i samma takt som hjärtat skulle pumpa, och rengör det från slaggprodukter, syresätter det, värmer det till rätt temperatur och pumpar in det igen. Oftast behöver man också blodtransfusioner samtidigt för att få upp syresättningen. ECMO är en väldigt, väldigt komplicerad behandling. Ett enda fel kan orsaka blödning någonstans i kroppen, blodpropp eller hjärnskada. Under ECMO-tiden får patienten hela tiden heparin, dvs blodförtunnande medel, för att undvika blodproppar. När maskinen renar blodet "slår den sönder" blodkropparna för att på så sätt separera koldioxiden från blodet. Det kan skapa slaggprodukter i blodet som i väldigt få fall kan lagras i njurarna eller gallgångarna och skapa grus i njurarna eller gallgångarna (det är lika smärtsamt som njursten). Det finns alltid minst en ECMO-sköterska hos patienten, dygnet runt. Sköteskan får inte lämna patienten ens en minut utan att bli avbytt av en annan ECMO-sköterska. Dom måste gå en specialutbildning, förrutom den vanliga. För som sagt var, ett endaste pyttefel och patienten dör. ECMO-maskinen är inte så stor i sej men kräver en väldans massa kringutrustning, larm och akutmaskiner. Det gör att babyn liksom "försvinner" bland alla maskiner. När det handlar om babysar brukar dom ligga i öppenkuvös. Tidigare sövde man alla ECMO-patienter men nu brukar man försöka låta dom vara vakna men med väldigt, väldigt mycket smärtstillande.


Utmaning

Jag har blivit utmanad av Emmeli

Utmaning
1. Ta fram din mobil
2. Bläddra igenom din inkorg
3. Stanna när du räknat till tio och skriv första meningen i smset
4. Gör likadant på varje fråga

Vad skulle du säga om din pojkvän var otrogen mot dig?
Per och Erik var tvillingar.

Vad säger du alltid till din bästa kompis?
Per hade en sån bra om två elefanter som flyger, men han kommer inte ihåg hela

Vad är det första du säger när din kompis blir påkörd av en buss?
Grymt kul o se dig ikväll!!

Vilket sms blev du mest berörd av?
Va gillar du mitt idolkort?

Vad säger din mamma innan du går och lägger dig?
Du får se till att vila lite imorrn då, typ massage din jävel ;)


Vad skulle du skrika om du vann en miljon kronor?
Klart du kommer göra

Vilka ord skulle du säga till Gud om du trodde på honom?
01.25 inatt kom vår lilla bebis.

Vad vill du höra mest av allt?
Haha, jo det ska bli fint, men borde nog göra det oftare så man är van

Vad skulle du säga om du fick MVG i alla ämnen?
Dagen har varit bra

Din romantiska replik?
Säger bara rock´n roll

Vad skulle du säga om du blev bestulen?
Nä, blir det svårare att sova nu?

Jaa det var ju en lite halvrolig utmaning =) Jag har inte så många att utmana, men jag utmanar Jolie iaf =)


Bebis är här! :D

Japp nu är Tina stolt moster! :D Inatt klockan 01.25 kom lilla pojken till världen, 3645 g och 53 cm (bra gissat på vikten där Emmeli! =) )
Har bara sett han på en suddig bild på mobilen, men han ser sååååå söt ut! Lik moster då, höhö. :P
Hoppas på att få komma å hälsa på dom i eftermiddag! Allt hade gått bra, tror det gick ganska fort.

Update!

Värkarna har satt igång på Sofia nu, vi väntar med spänning! Kan bli inatt kanske? :D

Det drar ihop sig!!

Jaaa nu gott folk kan det nog snart vara dags för lilla lillasyster att föda barn! :) Hon var hon barnmorskan idag och då hade blodtrycket gått upp ännu mer, så nu hade hon 160/100 tror jag det var. Hon mådde ju inget bra heller så hon förstog att det nog var högt. Så då tyckte barnmorskan att det var dags att åka till förlossningen för eventuell igångsättning. Har pratat med Sofia en gång efter det, dom sätter inte igång henne än, men hon får bli inlagd och hon är öppen 3 cm. Så det är bara att hoppas på att det är dags snart och att allt går bra! Men jag tror inte hon känner nått än. Emmeli du kanske får rätt gissat på den 12:e ;)
Såhär såg systeryster ut i måndags när vi var där och fikade


Så fiiin så! :D
Så nu väntar vi med spänning att lilla Liam ska komma ut och se dagsljus =)

Jag har har ju vart så jäkla osmart som suttit å häckat framför datorn timme ut och timme in på en jävla pinnstol när jag har så jävla ont i ryggen. Igår fick Tina en snilleblixt och ändrade på den saken! :D Så jag flyttade hela skiten till vardagsumsbordet, så jag kan ligga i soffan men ändå häcka framför datorn, haha! Datorberoende? :P Det är ju inte så speciellt snyggt då men det kvittar ju när ja e själv, å ingenting är rätt iordning än iallafall. Såjävla skönt är det nu iaf! :D
Så här sitter jag nu å myser vid datorn, tv:n å soffan


Målarn har inte hört av sig än förresten, konstigt, för han prata på att han skulle ha fixat det den här veckan. Jag hoppas fan inte han bangar ur!! Jag får väl ringa till honom annars.

Bilder från helgen

Party party!

  
  
  
  
  

Petra deckade hemma hos mig efter krogen och några mindre snälla vänner var sugna på att ha lite kul. Stackars Petra, men det var lite kul :-D Det tyckte Petra också dagen efter, tack och lov :P


Dopet









Kalas, dop och massage

Jaha ytterligare en helg full med fest. I fredags satt vi hemma hos mig, jag, Petra och Sandra och drack lite öl. Sen blev det en sväng till Ankan, det var ganska roligt.
På lördag bar det av till Carro och Per för lite party party! Per har fyllt år så han hade lite födelsedagsfest! Så det bjöds på smörgåstårta och det dracks öl, det var mycket trevligt! Kvällen avslutades med Koriander.
Två finfina kvällar, men det är ju mindre kul att vara bakfull en hel helg.. Tur att jag har vart ledig idag också kan jag säga! Har vart grymt sleten idag också..

Igår var jag på dop i Vålberg. Thereses och Johans lilla Isabelle döptes. Det var ett fint dop och efteråt var det fika och presentöppning i en hemgyggdsgård.

Idag har jag inte gjort nått utav det jag skulle. Jag hade tänkt att vara superseriös och städa, diska och börja rensa inför renoveringen, men inget utav detta har jag gjort! På förmiddagen följde jag istället med mamma hem till Sofia och fikade. Ingen bebis på g än! Fyra dagar över tiden idag.

Har vart på massage idag, det var jättelängesen nu, så det behövdes verkligen, har sååå ONT i ryggen!! Massören typ sucka över min rygg.. Jag frågade om jag var stel. Hon svarade: "Ja otroligt. Jag trodde det var skelettet jag kände här men det var en stenhård knuta. Det har jag aldrig vart med om innan."
Okej...
Mår inge bra nu efteråt iallafall...  Mår sjukt illa och har en sprängande huvudvärk. Svag i hela kroppen.. Usch och fy. Har aldrig känt så efter massage, fast det är ju det dom alltid säger att det kan bli så. Men förhoppningsvis hjälper massagen iallafall. Kändes som jag var påväg att få en infarkt förut också :P Jävla bröstsmärtor, men det kanske också hade med massagen att göra, jag vet inte. Mådde skräp iallafall, nu är det lite bättre. Hehe, sen är ju jag sån, som alla vet, att en hjärtinfarkt är påväg är ju inget ovanligt. ;)

Har tagit mycket kort i helgen, det kommer, men orkar inte lägga upp dom idag! Ska nog fan sova nu!

Skopunkten

Jaaa nu har Tina shoppat lite igen! Det är så underbart! :P Nu blev det stövlar för hela slanten, köp tre betala för två!

Svarta med högt skaft


Bruna med högt skaft


Svarta med lågt skaft, vänster nervikt

Klänningar på

Jaaa, nu leker jag lite modeblogg och visar hur klänningarna jag köpte ser ut på! :D


Gröna



Blommiga


Hmmm, kanske gillar den blommiga mer ändå.. Jag är kluven! :P

Grattis Brother, 27 år idag!!!!!!!!!!!!!!!!

Tråkig kväll

Jaaa, idag är det en sån där tråktråkig kväll när man verkligen känner av att man är ensam! Man bara önskar att man ska bli trött så man kan sova, istället för att sitta här ensam och ha så sjukt tråkigt! Vissa kvällar är så. Men det hör väl till, så känner väl alla som bor själv antar jag.
Jag är rastlös men orkar inte ta tag i någonting. Så tycker man lite synd om sig själv som sitter här å ugglar själv. Tragiskt va? :P Men men.

Idag har jag vart Luddevakt. Han kom till mig 6.20 imorse, sweet! Men han var duktig och sov ända till klockan 10! Jag fick väcka honom, hehe.. Skönt..

Målaren var här och tittade idag med. Han tycket inte att det skulle vara några problem, så han skulle ringa mig imorrn om ett pris, ajaj, får se vad kalaset ska gå på!! Skit samma, jag vill ha fint och få det rätt och bra gjort, som sagt. Det verkade som han kunde göra det ganska så snart också, det är mycket bra! Får väl bo hemma hos mamma några dar igen då, ehmm.. Men det skulle bara ta tre-fyra dagar sa han, så det är ju lugnt! Kan ju inte bo hemma i röran, vi får ju packa ihop alla möbler på mitten av golvet så han kan jobba,å ställa upp mycket på vinden.

Annars har kvällen, som sagt, vart sjukt tråkig! Ska försöka gå och lägga mig snart så det blir morgondag :P
Imorrn är det jobb igen!

Shoppat

Jaa idag har jag vart på stan med Petra å brännt en del pengar! Vi var på jakt efter doppresent till lilla Isabelle som ska döpas på söndag och då passade jag på att handla lite. Köpte en skinnjacka, två klänningar och ett strykjärn, hehe. Var jävligt svårt att hitta en skinnjacka som såg ut precis som jag ville ha den. Man har ju en bild framför sig. Finns ju jättemycket skinnjackor överallt nu, men endel såg plastiga ut å en del hade ingen krage, vilket jag ville ha. Tillslut hittade jag en på Carlings, som såklart var den dyraste av dom alla, men den såg ut som jag ville, så jag slog till! Man får väl tänka att man kan ha den länge och till alla tillfällen, så det gör väl inte så mycket att den kostade. Sen köpte jag två klänningar på Gina Tricot. Tänkte köpa en till dopet, men kunde inte bestämma vilken jag ville ha så jag tog båda. Det är samma, fast en blommig och en enfärgad, dom var ju billiga med så.
Som en truuue bloggerska så måste jag ju naturligtvis lägga upp bilder på mina köp med! :P Det har jag ju också vart dålig med, så här kommer lite bilder =)

Skinnjackan


Klänningarna




Vilken ska jag ha på dopet?? Jag har beslutsångest! Den blommiga är finare när man ser den såhär, men den gröna är nog finast när den är på. Men den blommiga kanske är "dopigare"? Vad tycker ni?

Sen ska jag visa min numera bäddade säng, köpte ju överkast å kuddar när jag var på IKEA. Ville egentligen ha ett brunt överkast, men det hade dom inget fint, så det fick bli ett beigt (stavas de så? :P) så länge, jag kan ju köpa ett annat sen om jag hittar för det här va så billigt. Så det fick bli bruna kuddar till istället.



Imorrn kommer målaren och tittar på mina fula väggar! =) Så får jag väl ett ungefärligt pris också vad kalaset kommer att gå på hoppas jag! Spännande!

RSS 2.0